szeptember 01, 2009

Hetes

Annika Hansen 2350-ben, a Tendara kolónián született. Kislány volt, amikor exobiológus szülei a Delta Kvadránsba indultak kutatóútra és őt is magukkal vitték. Akkor is kislány volt még, amikor a borg asszimilálta mindnyájukat. Borgok között nőtt fel, borggá lett.

Amikor Janeway kapitány felajánlotta segítségét a borgnak egy közös ellenség, a 8472-es faj ellen cserébe a borg felségűrön való szabad áthaladásért, egy borg dolgozó, Seven of Nine (Hétkilenced) lett a közvetítő a kapitány és a borg között. Hétkilenced nem volt más, mint a felnőtt Annika Hansen...

Persze a borg nem állta a szavát, így a kapitánynak meg kellett szabadulnia a hajóján lévő néhány borg dolgozótól. Egyedül Hetes tudott a hajón maradni.

A szervezete elkezdte kivetni magából a borg implantokat, így a kapitány nehéz döntés előtt állt: hagyja meghalni a borgot, vagy parancsot ad a Doktornak az implantok eltávolítására és így megmenti az embert. Janeway a második lehetőséget választotta.

Hetes nehezen fogadta el az átalakulást; kínozta a magány érzése, hiszen nem hallotta már a több ezer borg-gondolatot a fejében. Egyedül volt, csakis a saját gondolataival, nem irányította senki, önállóan gondolkodó emberré kellett válnia.

A legénység is nehezen fogadta el a volt borgot. Féltek tőle, kerülték. Janeway kapitány vette a szárnyai alá és kezdte őt az emberi viselkedésre, gondolkodásmódra, szokásokra, érzésekre tanítani. Ebbe a nevelőmunkába a Doktor is becsatlakozott. Az ő kitartó törődésüknek köszönhetően Hetes lassan-lassan egyre érzékenyebb, empatikusabb, felelősségteljesebb, nőiesebb - egyszóval emberibb lett.


Hetes különleges figuráját a Voyager c. Star Trek sorozatban Jeri Ryan alakította.

2 megjegyzés:

  1. Utólag belegondolva a Voyager-t szinte csak 7of9 miatt néztem... ;)
    De nem csak azért, mert Jeri Ryan-en olyan szépen feszült a ruha, hanem mert teljesen jó karakter volt. És ez volt az, amiben szvsz a Voy gyengélkedett...a stáb nagy része számomra elég idegesitő volt.

    Ja, és képzeld, Andi, úgy néz ki sikerült levadásznom egy kétlemezes Star Trek III-at! :D

    VálaszTörlés
  2. Nem mondod! :-D Ez remek hír, nagyon örülök neki! Akkor most már két lemezzel keresheted Spock-ot! :-D

    Számomra a VOY és a TNG az a két sorozat, ami a saját népszerűségi listám sereghajtója. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szeretem ezeket a sorozatokat, vagy hogy nem néztem már bármelyiket többször is végig, hanem azt, hogy a másik három sorozatot jobban szeretem. Viszont ha ezeket rakják elém, ezeket is borzasztó szívesen megnézem :-)

    VálaszTörlés