augusztus 24, 2009

Orvost!!!!

A dokijaink is megérnek egy misét - akarom mondani egy bejegyzést. Haláli pofák és nagyon sokat tudnak. Igaz, egyikük-másikuk kissé morgós, de azért szeretjük őket :-)

TOS: Dr. Leonard McCoy, becenevén Bones (DeForest Kelley). Mindnyájunk "Én orvos vagyok, nem..." (pedig de! :-D) és "Ez meghalt, Jim!" dokija:



TNG: Dr. Beverly Crusher (Gates McFadden), aki egyszerre orvos, anya és... hát, izé... szerelmes Picard-ba.



A DS9 fiatal és jóképű dokija, aki egyenesen az orvosi egyetem padjából érkezett az űrállomásra: Dr. Julian Bashir (Siddig El Fadil vagy Alexander Siddig, ahogy tetszik):





A VOY orvosa: Dr... Dr... szóval a Doktor (Robert Picardo). Rendkívül sokoldalú hologram, operát is remekül énekel gyógyítás közben :-D



Akinek denobulan orvosa van, ügyeljen, hogy véletlenül se akkor betegedjen meg, amikor a doki alszik. A denobulánoknak ugyanis csak évi 6 nap alvásra van szükségük, azt viszont hibernációban pihenik végig. Időnként persze beérik kevesebb pihivel is, de ha felébreszik őket... Ugyan gyógyítani félálomban is tudnak, ha muszáj, csak furán adják elő :-D Épp úgy, mint az ENT orvosa, Dr. Phlox (John Billingsley):

2 megjegyzés:

  1. Ezek a dokik :D Utánozhatatlanok. Jók lettek a videók :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg utánozhatatlanok. Mindegyikük egy kincs! :-)

    VálaszTörlés