április 19, 2010

Régen látott, kedves barát

Már több, mint három éve nem láttam, most újra itt van. Eddig észre sem vettem, mennyire hiányzik, csak amikor elindítottam a kezdő epizódot és megpillantottam Picard kapitány kopasz fejét, Data rizsporos fizimiskáját, Geordi fura "szemüvegét", Worf gyűrött homlokát és a többieket. Beverly, Tasha, Wesley, Riker, Deanna és még sorolhatnám tovább.

Igen, újra TNG-t nézek, és bár most már észreveszem, hogy nem ez a legmodernebb Star Trek sorozat, nem érdekel. Ezek a karakterek és történetek, ezek a kérdésfelvetések és megoldások, ezek a színészek és színésznők ugyanolyan fontosak és kedvesek a szívemnek, mint a többi sorozatban lévők.

És persze szeretem, hogy a nagyok közül is feltűnnek benne páran: DeForest Kelley, James Doohan... Évekkel a TOS után újra felvették a Csillagflotta-egyenruhát és visszabújtak eredeti karaktereik bőrébe egy-egy epizód erejéig. Mert nekik nem volt ciki Star Trek-színésznek lenni, mint a legújabbak közül egyiknek-másiknak...

De félre a morgással, inkább nézzünk egy néhány perces összefoglalót a második ST-sorozatból, amit még Gene Roddenberry indított útjára:



Aki pedig még nem tudná, annak a következő videóval elárulom, ki is az én favoritom a TNG-ben:


2 megjegyzés:

  1. Újabb remek cikk! Egyet értek veled a leírtakban... Az első videóval könnyeket csaltál a szemembe :)

    Levy

    VálaszTörlés
  2. Ez a videó az én szemembe is könnyeket csalt. A Data-s meg megnevettetett, így meglett az egyensúly :-)

    VálaszTörlés