augusztus 10, 2009

Barátok

Na jó, elég volt a fiús napokból, most mi jövünk! Csajok, itt a Star Trek világ három legjobb pasijából kettő! (A harmadik a fiatal Shatner lenne, csak őt elég nehezen barkácsoltam volna be a két fiú mellé.) OK, tudom, mindenkinek más az ízlése, úgyhogy rendelést is fölveszek :-)

Persze nem ez az egyetlen ok, hogy most ők kerültek fel ide, úgyhogy a fiúnemű kiváncsiskodók se meneküljenek :-) Leginkább azért választottam ezt a témát, mert a Star Trek-ben előforduló barátságokról érdemes szót ejteni. Spock és Jim, Geordi és Data, Jadzia és Sisko, Janeway és Tuvok és még sorolhatnám. Ezeknek a párosoknak az egyik tagja elveszítette a barátját. Voltak közöttük szerencsések, akik visszakapták, de voltak, akik nem...

Ma közülük Reed és Trip került sorra, aminek az oka rendkívül egyszerű: merő önzés, ugyanis mostanában az ENT-be vagyok szerelmes.

3 megjegyzés:

  1. Hát izé. Bár megfogadtam magamnak, hogy nem kommentálom a videókat, amiket belinkelsz, de... Áh, inkább mégsem. Szépek a fiúk :D

    VálaszTörlés
  2. Annatar, most hosszú leszek.

    Biztos van olyan blog is, ami kifejezetten a YouTube-on fent lévő videók szakmai (operatőri, rendezői, vágói, stb.) minőségére éleződik ki, illetve már ajánlottam magát a YouTube-ot is, ahol sokkal érdemesebb észrevételeket tenni a videókra közvetlenül a készítőnek, mint itt. Én ugyanis nem adom tovább a kritikákat a feltöltőknek, hiszen ez a blog nem erről szól. Szóval ide videóra vonatkozó kritikát írni csak időpocsékolás, plusz nem is a blog témájába vág.
    Itt csak illusztráció egy-egy filmecske, általában a lényeg a szöveges részben rejtőzik. Persze azt nem sokan olvassák el :-D

    Ezzel együtt, ha bárkinek az olvasótáborból javaslata támad, hogy miről szóljon egy-egy post, arra is oda szoktam figyelni - csajokat is tettem föl Tuvok barátom kedvéért, a klingon fegyveres post pedig kifejezetten Kihaeennem álnevű blogos cimboránk kedvéért készült, korábban a klingon esküvőt tettem föl egy másik blogostársam kérésére, stb., stb. :-)
    Tehát bele lehet szólni a blog szerkesztésébe javaslatokkal, ami a tartalmi részét illeti, erre nyitott vagyok. A dizájn, az illusztráció, hasonló dolgok meg hadd legyen az én gondom-bajom, végülis ez az én blogom.

    Amennyiben ilyen aggályaid lennének, akkor elmondom, hogy semmi olyan kép, video, szöveg nem kerül föl erre a blogra, ami bárki számára kellemetlen, vagy sértő lenne, vagy amivel bárkit is félrevezetnék (persze a tévedés jogát fenntartom, ami az ST adatokat illeti, és természetesen ki lehet javítani, meg lehet vitatkozni, ha gyanús, hogy valamit rosszul mondok :-) Én pedig, ha nem vagyok biztos abban, hogy valami itt megjelenhet-e, inkább nem teszem föl, vagy, amikor van rá lehetőségem, megkérdezem, hogy mehet-e és csak egy határozott bólintás, vagy egy laza "miért ne?" után látok neki a megjelentetésének.
    De végülis a blog-etikettel te is tisztában vagy, hiszen te is írsz blogot.

    Ettől függetlenül, ha úgy látod, hogy bármilyen írott, vagy íratlan szabályt megsértek az idecitált videókkal, van lehetőséged ezt jelezni a Blogger felé és ők majd kivizsgálják a dolgot.

    A barátság témája pedig azért merült fel éppen most, mert ma, aug. 11-én 4 éve, hogy egy nagyon-nagyon kedves barátom hirtelen és váratlanul meghalt. Nagyjából úgy, mint Trip. Miután ennek a blognak az én életutam sem témája, gondoltam, ilyenformán azért titokban megemlékezem róla és a barátságunkról, hiszen ez a rendkívül sokszínű Star Trek világ még erre is ad lehetőséget. A post témájához és a saját érzéseimhez leginkább illő videót választottam ki - és ebbe nem szólhat bele senki, és többé nem is magyarázom el senkinek, hogy mit miért teszek föl. Most háromszor is megtettem: először, utoljára és soha többet.

    Javaslom, hogy ezt a video-minősítés kérdéskört ezzel zárjuk is le. Star Trek-hez kapcsolódóan pedig mindig epedve várom a hsz-eidet! :-)

    VálaszTörlés
  3. Tudtam, hogy nem kellett volna megszólalnom. Sajnálom. Egyébként nem kifejezetten minősíteni akartam a videót, tisztában vagyok vele, hogy azzal illusztrálod a blogodat, amivel neked tetszik. Lett volna egy megjegyzésem azzal kapcsolatban, hogy a klip bennem milyen érzéseket keltett. De mivel a téma téged érzékenyen érint, nem fogom megtenni. Én is veszítettem el jóbarátot.

    VálaszTörlés