március 03, 2009

Varázslatos világ

Sokat gondolkodtam azon, hogyan kezdjem el ezt a blogot. A Star Trek világ mégiscsak egy olyan komplex és fantasztikus környezet, hogy méltó kezdet kell egy róla szóló blognak. Aztán rájöttem, hogy hiába van jó beszélőkém, azokat a szavakat, amiket keresek, nem találom. Így indítottam azzal, amit (illetve akiket) nagyon kedvelek.

Viszont most elérkezett az idő, hogy egy kicsit meséljek a Star Trek-ről. Annak, aki ismeri, nem fogok újat mondani - még csak teljes sem leszek, hiszen kellenek még más blogbejegyzések is :-)


Az viszont, aki most találkozik először, vagy esetleg alaposabban ezzel a varázslatos világgal, talán csak kapkodja a fejét, hogy most mi van? :-D

Nyugalom, szépen, lassan minden a helyére kerül.


A Star Trek műfaja - ennyi azért kiderült már bizonyára - science fiction. Ám nem egyszerű sci-fi sorozatok és filmek ezek. Az egész egy aprólékosan kigondolt, megtervezett, kidolgozott és az adott időszakban létező legmodernebb technikával filmre tett világ.

Az itt előforduló fajoknak nem csak jelenjük van, hanem múltjuk is, történelmük, kultúrájuk, amit megismerhetünk, mert valaki/valakik ezt valamikor kitalálták és átadták nekünk, Star Trek kedvelőknek. És ugyanúgy ezeknek a fajoknak jövőjük is van, ami túlnyúlik a filmek idején.

Nemcsak egy fantázia világba érkeztünk, nem csak a 24. századba, hanem egy másik dimenzióba, ahol az emberi értékek mást jelentenek, mint most, a 21. század emberének.


Ahol különböző külsejű fajoktól színes a Föld és más bolygók, ahol megszokott, hogy az emberek transzporterrel és űrhajókkal közlekednek, ahol mindenki ért mindenkit, hiszen az egyetemes fordító fordít.


Valamikor régen, úgy 45 évvel ezelőtt egy amerikai férfi, Mr Gene Roddenberry álmodta meg ezt a élően lüktető és vonzó világot. A halála után pedig az ő szellemi örökösei vitték tovább azt az eszmeiséget, filozófiát, amit a Star Trek képvisel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése