március 19, 2009

Elkalandoztam

Ma "megcsaltam" a Star Trek-et és Armageddont néztem. Egyrészt mert bírom ezt a filmet, másrészt mert a forgatókönyvét J.J. Abrams írta és - ahogy már említettem egy korábbi post-ban - sikerült is Arany Málnát kapnia érte :-D Szóval most egy kicsit ilyen szemmel is figyeltem a filmet.


Hát, nem tudom... nekem még mindig tetszik ez a film. Lehet, hogy filmes szakmai szemmel csapnivaló a forgatókönyve, de nekem, a nézőnek tökéletesen megfelel. Izgalom, látvány, poénok, szerelem, könnyek... számomra minden a helyén van. Az orosz beszólásaira meg különösen vevő vagyok, egyszerűen nem tudom megunni. Igaz, még nem is láttam olyan sokszor, legfeljebb úgy 20-30-szor...


Ha valami hasonló dinamikájú lesz a Star Trek 11. és még hozzácsapott Abrams egy kis ST feeling-et is, akkor nem kapunk rossz filmet májusban :-)


5 megjegyzés:

  1. Ah. Armageddon. Állítólag 2012 -ben (megint) eljön. Alig várom :D

    Nem volt rossz film. Ha volt köze Abrams-hez, akkor van rá esély, hogy jó film lesz a Star Trek 11 ből. :)

    VálaszTörlés
  2. Abrams írta társszerzőként az Armageddon forgatókönyvét. A szakma nem ájult el tőle, ahogy írtam is, de a közönség annál inkább és ez a lényeg :-) A magam részéről egyre reménykedőbb vagyok, ami a Star Trek 11-et illeti :-)

    2012-ben egy új Armageddon film jön el, vagy már megint a világvége, már ki tudja hányadszorra? :-DDD

    VálaszTörlés
  3. nem is tudtam, hogy málnát kapott...
    nekem az egyik kedvenc a filmem, a zongorista és a Forrest Gump mellett...

    VálaszTörlés
  4. És még nagyon sokan úgy vannak ezzel, ahogy te. Ebből is látszik, hogy a Málna nem számít, egyedül csak a nézők számítanak.

    Egyébként lehet, hogy filmes szakmai szemmel nem jó a forgatókönyv, ebben nem tudok a Málnát osztókkal vitatkozni, mert nekem nem szakmám.
    A film viszont sikeres minden Málna ellenére - és még nekünk is reményt ad, hogy talán akkor a ST 11-et sem baltázta el ez a pasi :-)

    VálaszTörlés
  5. Most megnéztem egy másik helyen, ott meg azt írják, hogy csak jelölték a Málnára 1998-ban. Bár ez asszem, ugyanúgy mindegy, mint az Oscar meg az Oscar-jelölés.

    VálaszTörlés