március 05, 2009

300 év múlva...

A Star Trek filmek java része a 24. században játszódik. Azt javaslom, mielőtt belebonyolódnánk ebbe a miénkhez képest nagyon különböző és sokszínű világba, nézzünk körül egy kicsit itt:



Igen, ez a mi Földünk, ami hatalmas változásokon ment keresztül 300 év alatt mind küllemében, mind az emberek mentalitásában.

Az ember már nincs egyedül. A térhajtómű-technológiának köszönhetően sok más fajt ismert meg, sőt, néhányukkal szövetségre is lépett. Az ember, a vulcaniak, az andorianok és a tellariták 2161-ben létrehozták A Bolygók Egyesült Föderációját, melynek több, mint 150 tagbolygója és több száz kolóniája van szerte a Tejútrendszerben. Adminisztratív központja Párizs, törvényhozói központja San Francisco. Így néznek ki ezek a városok a 2300-as években:

















A Föderáció államformája szövetségi köztársaság, ami annyit jelent, hogy minden tagbolygónak megvan a saját kormánya, saját élete, ezeket fogja össze egy szövetségi kormány, melynek szervezetei a Föderációs Tanács, a Föderációs Bíróság és a Csillagflotta.


A Föderációs Tanács a tagbolygók választott küldötteiből áll San Francisco-ban. A Tanács mindenkori vezetőjének hivatala Párizsban van.

A Föderációs Bíróság feladata a bíráskodás és a személyes szabadságjogok védelme.

A Föderáció védelmi szervezete a szintén San Francisco-i központú Csillagflotta, amelynek tagjai több mint 2500 csillaghajón végeznek szolgálatot kutatva az ismeretlent és védve a Föderációt az ellenséges fajok támadásai ellen.


A Csillagflotta tagjait a több bolygón népszerű Csillagflotta Akadémián képzik ki.





(A ST Wikipedia alapján)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése