május 13, 2009

Mindig a miénk marad

Lecsengett az első csodálkozás a XI. után. Pár nappal a bemutatót követően az ember gondolkodni kezd, kívülről is képes már látni ennek a komplex világnak és az új filmnek a viszonyát, és rájön egy-két dologra.


A Star Trek véget ért.


Fáj kimondani, de ki kell, mert így igaz. A Gene Roddenberry-féle 45 éves korszak éppen most zárult le ezzel a filmmel és elkezdődött valami új. Nem kell többé böngészni az idővonalat egy-egy új film megjelenésénél, hiszen a XI. egy alternatív valóságba vezetett át minket, ahol sok minden másképpen lesz. Vérátömlesztést kapott a Star Trek és - egyelőre legalábbis úgy tűnik - ez a JJ-féle vérfrissítés új életre kelti ezt a világot.
Hogy az Új Star Trek világa is Star Trek világ lesz-e, az majd akkor fog kiderülni, ha már nem csak egyetlen filmet fogunk látni belőle, hanem többet.

Bízom a ST fanokban, hogy ezután is ugyanúgy kordában fogják tartani az alkotókat, ahogy eddig, hogy az Új Star Trek is megőrizze mindazokat a jellegzetességeket, amik Star Trek-ké teszik.
Bízom JJ-ben, hogy továbbra is ugyanolyan tisztelettel fog ehhez a világhoz nyúlni, ahogy most tette.

És ha egy hosszú és gyönyörű korszak most le is zárult, azért nem tűnik el. Nyugodtan vágtathatunk JJ csapatával tovább, izgulhatunk a vulcaniak sorsáért, drukkolhatunk az új Enterprise legénységének a kalandjaik során, hiszen ők éltetik tovább ezt az annyira szeretett és féltett világot.

A tradícionális Star Trek pedig mindig a miénk marad. Nincs, aki el tudná őket felejteni és mindig lesznek majd, akik újra és újra előveszik és megnézik ezeket a filmeket, ezeket a hajókat, ezeknek a kapitányoknak és legénységeknek a kalandjait:


































2 megjegyzés:

  1. Nem is tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek:( :)
    Amikor kijöttem a moziból egy nagy nagy káosz volt a fejemben... "most mi van??? mikor is...? és hol???" Már másnap levadásztam a moziban felvett kalóz verziót és gyorsan megnéztem vagy háromszor...
    A konklúzióm:
    A fene...ez akkor egy új kezdet, egy új alternatíva...
    Bevallom sokat vívódtam a belső érzelmeimmel, "most akkor ez tetszik nekem, vagy nem?"

    A dolog kétesélyes...
    1., nem tetszik, mert totál lelőtték az idővonalat és nem lehet beilleszteni a meglévő filmeket folytatásnak... És ez fááááj:( Akkor most lezárhatom az idővonalam?:(

    2., tetszik mert, mindezek ellenére egy olyan filmet sikerült összehozniuk, melyben (szerintem),a technika és a Star Trek ki nem mondott eszméi nagyon jól össze lett dolgozva. Óriási alakítást nyújtottak a színészek is!!!

    hehe akkor most mi van??? tetszik is meg nem is? Nem, ez nem ilyen egyszerű. Ez egy új kezdet és új lehetőségek rejlenek benne. Lehet, hogy mindez nem is véletlen. Lehet, hogy épp ez volt a cél, hogy lehessen új és érdekes folytatás. De bárhogy is legyen, a Star Trek ENT,TNG,DS9,Voy és a sok mozifilm mindíg Én legkedvesebb filmjeim lesznek! No de nagyon várom már az ST XII-őt!!!:D

    VálaszTörlés
  2. Ilyesféle érzésekkel jöttem ki én is a moziból 7-én :-) Teljesen elszálltam a filmtől, nem is tudom, hogy jutottam haza a moziból. És mégis volt bennem valami akkor még érthetetlen fájdalom is. Mondjuk én annyit nem molyoltam magán az idővonalon, csak már megjelent bennem egy megfoghatatlan érzésként mindaz, amit mostanra sikerült szavakba öntenem.

    Viszont már kajánul vigyorgok, mert hiába kezdett el most JJ egy új idővonalat - gondolom, mert nem akart borotvaélen táncolni miatta az új filmmel -, mégis ott lesz egy borotvaél, ugyanis ezután a fanok által elvárt kötelező elemek és az új dolgok között kell majd egyensúlyoznia ügyesen. A fanok szeme mindent lát, mindenhol ott van, a figyelmük mindenre kiterjed és bizony a hangjukat is hallatják, ha kell.
    Hehehe... JJ feladta magának a leckét alaposan! A Star Trek-et nem olyan könnyű kicselezni :-D

    VálaszTörlés