május 31, 2009

Hírek a színfalak mögül

(You can find these informations - and some more - on TrekCore's page - http://movies.trekcore.com/xi/behindthescenes.html - in English.)


George Takei, Walter Koenig, Jonathan Frakes és Marina Sirtis részt vettek a Hollywood-i premieren.

Joe Quinto, Zachary testvére kaszkadőrként működött közre a film forgatásában.

A Vulcani Tudományos Akadémia vezetőjét az a William Morgan Seppard játszotta, aki a Star Trek VI-ban klingon parancsnok volt.

Több színész is játszott a 11-ben a korábbi ST sorozatokból: Anna Katarina (TNG: Haven), Mark Bramhall (TNG: Parallels), Alex Nevil (ENT: Dear Doctor), Robert Clendenin (VOY: Deadlock), Douglas Tait (DS9: Children of Time), Greg Ellis (DS9: What You Leave Behind).

A meglepetés-sztori, amit már mindenki ismer, ám ide tartozik, mert eddig egyedülálló: az amerikai ST fanokat a Wrath of Khan vetítésére hívta meg a Paramount a texasi Austin-ba. Az időpont néhány órával a Sydney-i világpremier előttre szólt. 10 perccel a filmvetítés kezdete után Mr Nimoy kijött a színpadra és megkérdezte a nagyérdeműt, hogy nem szeretnék-e inkább az új filmet megnézni. Így végül a fanoknak a ST XI-et vetítették le.

Egy kanadai kisváros, Vulcan pályázott a Star Trek XI. hivatalos ősbemutatójának helyszínéül. A Paramount ezt először el is fogadta, később viszont a média negatív reagálásának „köszönhetően” megváltoztatta a döntést. Mr Nimoy közbenjárására a Paramount mégis levetítette a filmet 300 vulcaninak még a hivatalos bemutató előtt.

A Star Trek XI. eddig a legköltségesebb ST mozifilm.

William Shatner találkozott Chris Pine-nal és Zach Quinto-val, és minden új szereplő a hídról – akinek volt lehetősége rá – megismerkedett személyesen TOS-béli nagy elődjével.

A USS Kelvin JJ nagypapája után kapta a nevét.


Majel Barrett-Roddenberry komputerhang-felvételeit a színésznő otthonában készítették el; előrehaladott betegsége megakadályozta őt az utazásban. Néhány héttel a felvétel után eltávozott. Az utolsó Star Trek mondatait hallhatjuk ebben a filmben; az utolsó pillanatig, amíg csak tudott, velünk volt.

Thank you, Majel, and thanks for these wonderful years with You!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése