március 11, 2009

"...where no man has gone before"

1964-ben szállt először az űrben az Enterprise csillaghajó Pike kapitány parancsnoksága alatt a The Cage címen elkészített ún. pilot filmben. Gene Roddenberry elképzelése az volt, hogy egy olyan sci-fi sorozatot indítson útjára, amely már-már utópisztikusan mutatja be a jövőt és benne az ember helyét és szerepét a világban. Egy multikultúrális közeget hozott létre, amelyben emberek és különféle földönkívüliek többé-kevésbé békében tudnak élni egymással.

Pike kapitány és Spock

A filmet a forgalmazó (NBC) visszautasította azzal, hogy túl "agyalgós", túl intellektuális, cselekménytelen és lassú. Viszont - a televíziózás történetében először - Gene Roddenberry kapott egy második esélyt.



A talosianok (The Cage)

Az új Enterprise legénysége teljesen kicserélődött. Az első pilot filmből csak Mr Spock (Leonard Nimoy) figurája maradt a filmben, illetve Majel Barrett, aki azonban már nem az elsőtiszt, hanem a nővér szerepét játszotta.


1966-ban újra felszállt az Enterprise a "Where No Man Has Gone Before" c. filmben, akkor már Kirk kapitánnyal a hídon és azokkal a szereplőkkel, akiket már mi is jól ismerünk a TOS sorozatból.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése