március 20, 2009

Nem kellene, de mégis... :-)

Számomra a Star Trek egyik erénye, hogy időnként olyan figurákat is meg tud kedveltetni velünk, akiket valójában nem kedvelnénk. Nézzünk most néhányat belőlük - persze a teljesség igénye nélkül.


Azt hiszem, nyugodtan kezdhetjük ezt a sort is Q-val. Beképzelt, nagyképű, lekezelő, gunyoros, szemtelen, öntörvényű... de hát ismerjük. Mindezek ellenére lehet nem szeretni? :-)


Nem, ő nem Data, hanem Lore. Egy android, akit megcsináltak, de mert nem sikerült tökéletesre - és vajon ő tehet-e erről? - egyszerűen kihajították. Lehet, hogy én sem lennék emberbarát ilyen előzmények után...


Valljuk be őszintén, Lwaxana sem tartozott eleinte a kedvenceink közé, aztán mégis megszerettük :-)

Úgy gondolom, Hugh-t mi is éppen olyan gyanakodva fogadtuk, ahogy az Enterprise legénysége is. Aztán menet közben a legénységgel együtt szépen lassan megkedveltük és sajnáltuk, hogy vissza kell mennie a kollektívába.












Mi tagadás, eleinte a hideg rázott, ha megláttam, rettenetes volt szegény Quark. Aztán most meg tessék... És tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen! :-D



Ennek a jóvágású pasinak folyamatosan olyan karaktereket osztottak, akiket enyhén szólva elég nehéz volt kedvelni. Nézzük csak, kik is jutottak neki?

Brunt, FÜF - hát, őt nem szerettük meg, de az biztos, hogy nélküle Quark nem válhatott volna olyanná, amilyenné vált. Szóval kedveljük, vagy sem, hálásak lehetünk neki :-)


Weyoun, a vorta. Őt meg lehetett kedvelni egy picikét. Igaz csak egy picikét, de mégis. Ami nekem feltűnt, a valószínűtlenül kék szeme. (Katt a képre és megnő, megnézheted te is :-)


Nem ugrik be a neve. A VOY Tsunkatse-ban a "játékmester" volt. Ő sem az a kifejezetten szeretetre méltó fajta, de volt egyénisége. (Azóta beugrott a neve: Penk)





Itt momentán a hirogen-ra gondoltam (szintén Tsunkatse), bár tény, hogy...















...eleinte Hetest sem soroltuk a Top 10-be.


Szerintem mindenki emlékszik Egy-re. Ő a szelíd, 29. századi borg. Sajnos csak egyetlen VOY epizódban szerepelt, de nagyon meg lehetett őt kedvelni.














Akárhogy is tagadjuk - vagy nem tagadjuk -, a borg királynő is a szívünkhöz nőtt. Pedig igazán nem az az ártalmatlan fajta... Viszont - uraim, ezt azért nem tagadhatjátok! - ő a legmutatósabb borg :-)




Nem tudom, ki hogy van vele, a TNG-ben rettenetesen nem bírtam Barcley-t. Viszont mire hazaért a Voyager, megkedveltem :-)

Ransom kapitány - az egyetlen mentsége, hogy az a John Savage játszotta ezt a karaktert, akit már a Hair óta szeretünk :-)

7 megjegyzés:

  1. Nem semmi kis összeállítás!:D Nagyon jó!!!:D

    VálaszTörlés
  2. Nekem Hetes tetszik :) Még vulkáni létemre is el tudott bűvölni. :D

    VálaszTörlés
  3. :-D Hetes mindenkit elbűvölt. Csak nem az első pillanattól kezdve. Eleinte nem volt más, csak a kollektíva egy tolmácsa. Amikor emberré kezdett válni, akkor már tényleg szerethető lett. Legalábbis én így voltam vele.

    VálaszTörlés
  4. Hát nem tudom miért de Én már a Skorpió című részben szerettem és tudtam, hogy Ő lesz az Én emberem!:D

    VálaszTörlés
  5. Én meg akkor még azt sem tudtam, hogy a "nyakunkon marad" és elmegy Janeway-ékkél egészen a Földig :-D Sőt, sokáig nem szimpatizáltam vele. Ridegnek és visszautasítónak találtam, kellett egy kis idő, amíg tényleg meg tudtam kedvelni.

    VálaszTörlés
  6. Én valahogy sejtettem már akkor amikor Hetes odament és "bemutatkozott", hogy Ő maradni fog!:D Nem tom miért!:D
    És persze Ish! Lenyúltam a Heteses képet...:D

    VálaszTörlés
  7. Ja, neked könnyű... Ezzel a névvel... :-P

    Lenyúltad? Jól tetted! :-D

    VálaszTörlés