március 15, 2009

Mrs Majel Barrett-Roddenberry

Nekünk, akik már évek óta figyelemmel kísérjük a Star Trek filmeket, hiányozni fog. Máris hiányzik. Furcsa lesz úgy nézni majd új sorozatot, hogy egy-egy epizódban nem jelenik meg teljesen váratlanul forgószélként és nem fordítja fel a szereplők életét. Furcsa lesz, hogy a „beszélő hajók” más hangján szólalnak meg ezután.


1964 óta játszott ST filmekben. A Cage-ben elsőtisztet, az Original Serie-ben Chapel nővért, a Next Generation-ben és a Deep Space Nine-ban a telepata betazoid nagykövetet, Lwaxana Troi-t alakította. Az eddigi összes Enterprise – beleértve a ST 11. hajóját is –, valamint a Voyager és a DS9 állomás komputerének ő volt a hangja. Az Animation Serie-ben többek között a M'Ress karakternek adta a hangját.
Az egyetlen színész, aki kivétel nélkül minden egyes ST filmben és sorozatban szerepelt.


45 év… hosszú idő.



Gene Roddenberry felesége volt. Férje halála után ő kísérte tovább a Roddenberry-féle álmot. Úgy hívták: a Star Trek First Lady-je.

2008. december 18-án 12 óra 27 perckor, 76 évesen elhagyta ezt az árnyékvilágot és új útra indult. Alakításait és hangját ezután már csak a filmszalagok őrzik és a mi szívünkben él tovább.


Isten veled, Majel, nyugodj békében!



1 megjegyzés: